Dneva biofizike 2021

ob 40 letnici Društva biofizikov Slovenije

Obvestilo: zaradi slabe epidemiološke situacje smo Dneva biofizike prestavili na kasnejši termin (predvidoma pomlad 2022).

Kdaj
27. – 28. september 2021.

Kje
V Celjskem domu v Celju. Možnost prenočišča bo v Hotelu Evropa****

Rok za plačilo kotizacije in oddajo povzetkov:

torek 7. 9. 2021

Pomembno obvestilo!
Vse prijavljene udeležence o srečanju obveščamo po e-pošti. Ob tem smo dobili informacijo, da nekateri poštni programi našo pošto prestavijo med neželeno. Če ste se na srečanje prijavili, a po e-pošti še niste prejeli 3. obestila, nas prosim kontaktirajte na dbs@drustvo-biofizikov.si.

Vabljena predavanja

• Gašper Tkačik, Institute of Science and Technology Austria, Dunaj
  • Boris Rogelj, Institut Jožef Stefan, Ljubljana
  • Miha Brojan, Fakulteta za strojnistvo, Univerza v Ljubljani

Program
Znanstven program srečanja bo posvečen pregledu aktualnih raziskav na področju biofizike v Sloveniji in krepitvi interdisciplinarnega povezovanja z drugimi vedami. Na družabnem večeru bosta novoizvoljena častna člana društva Marjeta Šentjurc in Milan Brumen za svoje zasluge za društvo prejela plaketo, nato pa bomo ob posterjih in torti skupaj nazdravili 40-letnici društva!

• Vabljena predavanja (dolžina: 25 min + 5 min diskusije; skupaj 30 min)
  • Predavanja (dolžina: 9 min + 3 min diskusije; skupaj 12 min)
  • Posterji (posterje pripravite za panele velikosti A0)

Konferenca bo praviloma potekala v Slovenščini. Morebitne prijave prispevkov v Angleščini bomo obravnavali individualno.

Študenti!
Na konferenco so toplo vabljeni tudi študenti 1. in 2. stopnje študija fizike ter ved sorodnih biofiziki. Njihovo sodelovanje na konferenci (vključno s prenočiščem, kosilom in večerjo) bo skoraj v celoti pokrilo Društvo biofizikov Slovenije. Število mest za dodiplomske študente je omejeno.

Kotizacija

• Polna kotizacija z enoposteljno sobo v hotelu Evropa: 150 EUR
  • Polna kotizacija z dvoposteljno soba v hotelu Evropa: 120 EUR
  • Kotizacija za udeležbo brez nočitve: 50 EUR
  • Simbolična kotizacija za študente 1. in 2. stopnje študija, ki nimajo institucionalnih virov financiranja: 20 EUR

Kotizacija krije kosilo, večerjo, nočitev, zajtrk ter prigrizke. Družabni večer se bo predvidoma začel ob 18h. Vsi, ki se boste udeležili le družabnega večera, se prosim tudi prijavite, da bomo lahko poskrbeli za zadostno količino hrane in pijače. Študenti, ki bodo plačali simbolično kotizacijo, bodo nastanjeni v sobah hostla Mladinskega centra Celje.

Navodila za pripravo povzetka in za plačilo kotizacije bodo vsi prijavljeni udeleženci prejeli po e-pošti.

COVID-19
Dogodek bo organiziran v skladu s smernicami NIJZ in ukrepi Vlade RS za preprečitev širjenja epidemije. Vsi udeleženci Dni biofizike bodo morali nujno izpolnjevati pogoj PCT! Več o izpolnjevanju pogoja PCT si lahko preberete na  https://www.cepimose.si/aktualno/pogoj-pct/

Če se srečanja zaradi višje sile ne boste mogli udeležiti, nam to čimprej sporočite, da bomo lahko vašo rezervacijo še pravočasno preklicali! V primeru večje zaostritve razmer bomo srečanje prestavili na prvi možen termin, plačano kotizacijo pa vam bomo vrnili.

Organizacijski odbor
Jure Derganc, Matej Krajnc, Daniel Svenšek, Uroš Tkalec, Iztok Urbančič